ACUM LA NEPTUN TV:

Festivalul Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor, transmis de Neptun TV

13:45, 20 iulie 2016

Festivalul Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor, aflat la ce-a de-a 16-a ediție, se va desfășura în perioada 21-24 iulie, la Constanța, cu peste 500 de participanți din întreaga țară. Evenimentul este transmis de Neptun TV joi, vineri, sâmbătă și duminică, începând cu ora 20:30.

Prima etapă, cea de preselecție pentru secțiunea Interpretare, s-a desfașurat în perioada 15 martie - 7 mai, în 22 de centre (Ploiești, Alba Iulia, Oradea, Arad, Râmnicu-Vâlcea, Focșani,Bacau, Piatra Neamț, Iași, Galați, București, Constanța).

Pentru secțiunea Show, concurenții au trimis DVD-uri cu mini-spectacole realizate pe muzică ușoară românească sau pop, dintre acestea fiind selectate un numar de șapte show-uri ce vor concura live în etapa finală.

Pentru secțiunea de Creație, au fost primite în finala un numar de 19 lucrări ce au fost jurizate de către compozitorii Horia Moculescu, Mircea Drăgan și George Natsis, membrii Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Lucrările selectate vor fi interpretate în cadrul concursului pentru Marea Finală.

Joi, 21 iulie, concursul începe cu secțiunile Interpretare și Show, iar vineri va avea loc concursul pentru secțiunea Creație.

Gala Laureaților va avea loc duminică, 24 iulie. Festivalul își asteaptă publicul, biletele fiind puse la dispoziție la casele de bilete din cadrul Casei de Cultură Constanța.Fiecare seară de concurs începe la ora 18:30.

Organizatorii Festivalului sunt Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Primăria Municipilui Constanța, Casa de Cultură a Sindicatelor-Constanța, ANCCSR, Asociația Culturală ''Mamaia Copiilor'' și Euroconcert SRL.