ACUM LA NEPTUN TV:

Arena medicală revine la Neptun TV: „Ne vom baza pe dialogul dintre telespectatori şi specialişti”

16:47, 26 ianuarie 2016

Arena medicală se redeschide pentru telespectatorii Neptun TV vineri, 5 februarie, începând cu ora 18:00, iar specialiştii vor răspunde la întrebări actuale legate de sănătatea noastră, a tuturor. Într-un interviu pentru ntvonline.ro, Andreea Badea Hahui a vorbit despre subiectele pe care le va aborda în noul sezon.

- Arena medicală se redeschide în curând pentru telespectatorii Neptun TV. Care este linia pe care o veţi urmări în următorul sezon, ce subiecte îţi propui să abordezi?

Revenim cu un nou sezon ce va fi încărcat de informaţie valoroasă, respectând linia pe care am mers până acum. Vor fi discuţii şi dezbateri, toate grupate într-o sesiune live tocmai pentru a permite acea apropiere de telespectator. Subiectele pe care le vom aborda sunt actuale, tematica aleasă fiind în concordanţă cu nevoile societăţii.

- Prevenţie sau tratament? Care este zona pe care o veţi explora mai mult?

În principal prevenţie. Este cea mai importantă. De ea depinde evoluţia noastră în societate, în funcţie de ea ne dezvoltăm ca individ şi susţinem progresul copiilor noştri. Şi metodele de tratament trebuie cunoscute de publicul larg, vom discuta şi despre acest aspect, este un alt capitol din emisiune. Ne vom strădui să acoperim o paletă cât mai largă de afecţiuni şi avem sprijinul celor mai valoroşi medici din oraş şi din ţară. Pe această cale, aş vrea să le mulţumesc tuturor pentru susţinerea oferită de toţi anii de când realizez emisiunea medicală la NTV.

- Abordarea va fi aceeaşi, vă veţi baza pe dialogul dintre telespectatori şi specialişti?

Categoric. Acest tip de comunicare aduce beneficii telespectatorului, cel care are nevoie de răspunsuri pentru problema sa.

- Aţi derulat, de-a lungul timpului, mai multe campanii de informare şi conştientizare, dedicate în special femeilor. Pregătiţi ceva şi în următorul sezon?

Sigur că da. “Da, pentru viaţă” este o campanie de încurajare a păstrării sarcinii, va fi un demers amplu, la nivel naţional care îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra fenomenului întreruperii de sarcină la cerere, o practică devenită, dacă nu obișnuință, atunci, în mod sigur, metodă contraceptivă. Dacă ai credință și crezi că viața nu trebuie luată de nimeni, te invităm să te alături demersului nostru. Fiecare semnătură a petiţiei reprezintă un omagiu adus micuților care și-ar fi dorit să-și cunoască părinții. Am conturat alte 2 proiecte, însă depre ele veţi afla pe 5 februarie.

- Emisiunea este un ghid de sănătate pentru telespectatori. Ce ai învăţat tu, de-a lungul timpului, de la specialiştii invitaţi în Arena medicală?

Am învăţat că, de viaţa primită la naştere trebuie să ne îngrijim toată viaţa. Nu e un joc de cuvinte, asa cum nici viaţa nu trebuie privită ca pe o joacă. Trebuie să îi educăm pe copii şi să îi ajutăm să acumuleze informaţii despre o viaţă sănătoasă chiar dacă vârsta abia îi ajută să vorbească. Trebuie să învăţăm să nu riscăm pentru că viaţa este un proces ciclic, nu suntem invizibili, nu suntem de neatins. Mai multă informaţie înseamnă mai multă siguranţă.

Şi, încă un lucru: atunci când un medic vorbeşte, daca nu poţi lua notiţe, ascultă-l cu atenţie şi asigură-te că ai reţinut ceea ce a spus. Odată, cândva, vorbele lui îţi vor fi de mare ajutor.

- Stilul de viaţă al românilor este în continuă schimbare. Care crezi că este secretul pentru un stil de viaţă sănătos, cum ne găsim echilibrul astfel încât să obţinem starea de armonie?

Secretul este în fiecare specialist, îndrumător în viaţă. În spatele experientei sale se află “cheia” problemei noastre. Cu cât suntem mai cumpătaţi (în tot), cu atat facem fata situatiilor de orice fel. Stresul nu mai este un dusman, a devenit un “prieten” care uneori ne creează probleme. Poate ca o soluţie ar fi să învăţăm să convieţuim cu el.

- De ce să urmărim “Arena medicală” şi în noul sezon? Dă-ne câteva argumente. 

Arena Medicală este locul în care sunt profesioniştii îşi unesc experienţa şi o transpun într-o completă prezentare de viaţă. Aceşti minunaţi oameni îşi rup din programul cotidian pentru a răspunde acelora care au nevoie de ajutor. Vă aştept vineri, 5 februarie, începând cu ora 18:00, la prima ediţie din acest sezon, să răspundem împreună cu invitaţii mei la cele mai actuale întrebări. Până atunci, aştept întrebari şi sugestii pe chatul emisiunii, accesând pagina www.arenamedicala.ro.