ACUM LA NEPTUN TV:

Lumea și viața, din altă perspectivă. Serialul „Femeia deșertului“ - în fiecare sâmbătă, de la ora 15:00, la Neptun TV

12:12, 27 martie 2017

Neptun TV difuzează în fiecare sâmbătă, de la ora 15:00, serialul „Femeia deşertului“, producţie China, 2006, o dramă a cărei acţiune este situată  în timpul celui de-al doilea război chino-japonez (7 iulie 1937 - 9 septembrie 1945).

Serialul abordează situaţia militarilor şi a familiilor lor, cu precădere a celor care formează Grupul 18 de Armată, principala formă de rezistenţă a comuniştilor, comandat de Mao Zedong şi generalul Zhu De. Filmul suprinde viaţa de zi cu zi a celor angrenaţi în lupte, cu accent pe familia generalului Kuang Min Zhong. Personajul principal este soţia acestuia, Yue Jie Zhong. Ea reprezintă catalizatorul micii societăţi formate de militari, împletind valorile tradiţionale ale familiei chineze, cu caracterul dârz şi orientat spre sacrificiul impus de comunismul chinez.

Incursiune într-o lume diferită, guvernată de priorităţi şi concepţii străine nouă, serialul „Femeia Deşertului“ ne oferă, pe lângă o importantă lecţie de istorie, informaţii despre o civilizație mai puțin cunoscută. Căsătorii aranjate, sacrificiu, martiri, devotament militar, umilinţă, confruntări ideologice, resemnare, ceremonii orientale, comunism, tradiţionalism - într-un serial ce te va ţine cu sufletul la gură. Serialul „Femeia Deşertului“ ne arată că lumea în care trăim poate fi privită şi din altă perspectivă. Filmul este difuzat în reluare în fiecare duminică dimineața, de la ora 08:30.